Deelnemen aan wedstrijden: situering

U15+

Genieten van de wedstrijdsport

Voor judoka’s vanaf 15 jaar die aan wedstrijden willen deelnemen zonder door te groeien richting topsport, is er deze fase. Wedstrijdjudoka’s zijn minder resultaatgericht dan topsporters op het hoogste niveau, maar willen wel op hun eigen niveau presteren en genieten van wedstrijdsport. Het sportspecifieke aandeel in de training richting wedstrijdjudo is ook voor deze judoka’s belangrijk. Zo kunnen ze op een veilige en succesvolle manier blijven deelnemen aan wedstrijden.

lees meer

Judoka’s in de fase Deelnemen aan wedstrijden zijn erg verschillend. Jongeren vanaf U15 kunnen aansluiten, maar ook volwassenen zitten in deze fase. Het is dan ook een grote groep met diverse eigenschappen en motieven.

Wat hebben ze gemeen? Wedstrijdjudo bevordert je fysieke fitheid en sociale contacten. Het is een ideaal meetmoment om te testen hoe fit je bent. De spanning voor, tijdens en na een wedstrijd geeft een kick, en houdt je scherp. Deelnemen aan wedstrijden biedt vooral jonge judoka’s unieke leerkansen om te leren omgaan met stress en spanning. Iets waar ze in hun volwassen leven de vruchten van plukken. Daarenboven is deelnemen aan wedstrijden ook gewoon leuk.

Focus Deelnemen aan wedstrijden (U15+)

Profiel van de ontwikkelingsfase Deelnemen aan wedstrijden (U15+)

Kalenderleeftijd

U15+

Leeftijdscategorie

U15+

Biologische-groeifase

Vanaf puberteit

Trainingsniveau

Clubtraining
Provinciale training 15+
Regionale training
Nationale training

Lengte van de training

Individueel

Type activiteiten

Individueel

≠ activiteiten buiten club

Individueel

Graadverhoging

Individueel

Trainer 

Instructeur (B)/Trainer B

Programma’s Judo Vlaanderen

VTS – opleiding instructeur judo
VTS – opleiding trainer B judo
Get Fit 2 Judo